sunnuntai 5. tammikuuta 2014

BROILER-PASTASALAATTI

Näin uuden vuoden alussa tulee aina joulumässäilyjen jälkeen tarve hieman keventää ruokavaliotaan. Noh, ei tämä salaatti nyt toki ihan terveellisimmästä päästä ole, mutta ei nyt ihan huonoinkaan. Varsinkin, jos tekee valinnan käyttää täysjyväpastaa ja jättää majoneesin kokonaan kastikkeesta pois. Kermaviilistä käytin rasvatonta versiota, ja maustamaton jogurttikin oli rasvatonta. Itse käytin pastaan reilu puolet täysjyvää (sen verran sitä oli jäljellä) ja loput normipastaa. Inspiksen tähän salaattiin löysin Hellapoliisilta. :)

BROILER-PASTASALAATTI


  • n.9dl keittämätöntä pastaa
  • 2/3 grillatusta broilerista
  • 1 omena kuutioina
  • 3 ananasrengasta
  • 2 kevätsipulia
  • 1 paprika
  • 125g kirsikkatomaatteja
  • 1 mango (tai säilykemangoa)
Kastike:
  • 1prk kermaviiliä
  • 1dl majoneesia
  • 1dl maustamatonta jogurttia
  • n.1tl currya
  • n.1tl paprikajauhetta
  • n.1tl Herbamarea
  • muutama rouhaisu mustapippuria
Keitä pasta suolatussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Perkaa broileri ja pilko lihat pienemmiksi. Pilko omena, ananas, kevätsipuli, paprika, kirsikkatomaatit ja mango sopiviksi kuutioiksi. Valuta pasta ja yhdistä kaikki kasvikset, hedelmät, kana ja pasta keskenään. 

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan. Lisää kastike pastaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä noin puoli tuntia.

Kasvikset ja hedelmät pilkottuna, kastikeainekset valmiina.

Me syötiin tätä salaattia leivän kera. Paistettiin vaaleaa leipää valkosipulioliiviöljyssä pannulla, voideltiin tuorejuustolla ja päällystettiin halloumijuustolla. Namskis! :P



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!