LUUMUMAZARIINIT
POHJA
- 100 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
TÄYTE
- 100 g (13 - 14 kpl) kuivattuja kivettömiä luumuja
- 3 rkl rommia
- 150 g mantelimassaa
- 100 g voita
- 1 rkl sokeria
- 1 muna
KUORRUTUS
- 3 dl tomusokeria
- 1 1/2 rkl rommia
- 1 rkl vettä
TEE NÄIN:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi - älä vaivaa. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte: Leikkaa luumut kuutioiksi. Laita luumut ja rommi pieneen kattilaan.
Keitä keskilämmöllä, kunnes rommi on imeytynyt luumuihin. Nosta kattila liedeltä.
Viipaloi mantelimassa. Sekoita mantelimassa, pehmeä voi, sokeri ja muna sähkövatkaimella tasaiseksi kulhossa. Lisää rommi-luumut. Sekoita.
Painele taikina tasaisiksi leivospohjiksi voideltujen mazariini-annosvuokien pohjalle ja reunoille.Voit käyttää metallisia tai kertakäyttöisiä annosvuokia. Mazariinien määrä riiippuu annosvuokien koosta.
Lusikoi täytettä leivospohjiin, niin, että täytteen pinta jää hieman alle vuokien reunan.
Nosta vuoat leivinpaperilla suojatulle uuniritilälle (mazariineista kuohuu paistettaessa rasvaa).
Kypsennä 200 asteen lämpötilassa uunin alaosassa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
Irrota leivonnaiset lämpiminä metallisista vuoista. Anna jäähtyä.
KUORRUTUS:
Sekoita rommi ja siivilöity tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi.
Levitä kuorrute leivonnaisten pinnalle. Nosta leivonnaiset kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt.
HUOM! Itse tein nämä ihan tavallisiin muffinssivuokiin. Toki niistä tuli aika kookkaita, mutta jos et omista mazariinivuokia, niin älä jätä niitä tekemättä sen takia. Muffinssivuoat menee aivan yhtä hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!