DACAPO- BANAANIKAKKU
- 2 (n. 350 g) kypsää banaania
- 1 ps (130 g) DaCapo bites
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 1 ps (130 g) DaCapo bites
- 25 g voita
1. Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapalat veitsellä.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe.
3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia.
4. Sulata suklaapalat ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella.
Itse tein kuorrutteen puolitoistakertaisena, sillä kuorrutetta ei voi olla koskaan liikaa, eihän? Tämä oli kyllä erittäin herkkua, varsinkin hyvän vaniljajäätelön kera syötynä!
Ohje on alunperin pirkka.fi- sivustolta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!