maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 21: Jallu-graavilohi

Meidän joulupöytään kuuluu aina ehdottomasti graavilohi. Se on minun mielestäni aivan ihanaa, ja samoin mieheni pitää siitä kovasti. En ole vuosikausiin ostanut kaupasta graavilohta, onhan sen tekeminen niin naurettavan helppoa. Pitää vain olla kärsivällisyyttä odottaa noin vuorokauden verran, ennenkö tätä herkkua pääsee maistelemaan.

Tänä vuonna olin pitkään kahden vaiheilla, että teenkö tyrnigraavilohta vai jallugraavilohta. Koska Jallua nyt sattui sitten olemaan sinapinteon jäljiltä, päädyin sitten jalluversioon. Odottkoon tyrni sitten vuoroaan kenties ensi jouluun.

JALLUGRAAVILOHI


Tarvitset...
  • lohifilettä
  • Jaloviinaa
  • merisuolaa
  • sokeria
  • (tilliä)
Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa file kahteen palaan. Ripottele päälle reilusti merisuolaa ja sopivasti sokeria. Jos käytät tilliä, hienonna se ja ripottele päälle. Lusikoi fileen päälle reilusti Jaloviinaa. Laita kalapalat päällekäin ja kiedo voipaperiin tiiviisti. Sulje kala pussiin ja kääntele pakettia muutamia kertoja graavaantumisen aikana. 

Noin vuorokauden kuluttua avaa paketti ja pyyhi ylimääräiset mausteet kalan pinnasta pois. Siivuta kala mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa halutessasi kapriksien kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!