tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 luukku 15: Paistettu piparijuustokakku

Halusin synttäreilleni ehdottomasti jotain kakkua. Mitä on synttärit ilman kakkua? Ei mitään. Niinpä. Mä vaan en tykkää yhtään perinteisistä kermavaahtohässäköistä, vaikka kermavaahtoa rakastankin. Kerma ja kakku, ehdoton nou nou mulle. Siispä turvauduinkin aina turvalliseen juustokakkuun. Joulun makua siihen sain pipareilla, kun löysin kivan kuuloisen ohjeen Lunni leipoo- blogistilta Maku.fi sivustolta. Kakku oli helppo tehdä, mutta voi että kun aina mä saan paistettavien juustokakkujen pinnat halkeilemaan... :/ Osaako joku kertoa siihen kikka kolmosen, ettei niin kävisi?

Tässä kuitekin ohje tähän herkulliseen juustokakkuun.

PAISTETTU PIPARIJUUSTOKAKKU

Pohja:
  • 175 g pipareita
  • 80 g voita
Täyte:

  • 600 g tuorejuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kpl munaa
  • 100 g pipareita
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
Koristeluun:
  • pipareita
  • koristelugeeliä
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Pingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa pohjan keksit monitoimikoneessa tai kaulinta ja pakastepussia käyttäen. 

Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, laita kylmään odottamaan. 

Vatkaa keskenään tuorejuusto, sokeri ja ranskankerma. Lisää joukkoon munat, karkeasti murskatut piparit (käsissä murskaamalla saa parhaimman lopputuloksen) ja mausteet. Kaada seos pohjan päälle, kopauta pari kertaa pöytää vasten jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Paista uunin alatasolla n. 40-50 minuuttia. Kakku on sopivaa, kun se on hyytynyt reunoilta mutta on keskeltä vielä selvästi märkää ja hyllyvää. 

Kun kakku on saavuttanut sopivan kypsyyden, avaa uunin ovi hetkeksi ja laita takaisin kiinni. Ota uunista lämpö pois ja anna juustokakun hyytyä jälkilämmössä n. tunnin ajan. Ota kakku huoneenlämpöön, anna jäähtyä vielä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Ennen tarjoilua koristele piparit haluamallasi tavalla valkoista koristegeeliä käyttäen. Geeli jähmettyy melko nopeasti, mutta piparit kannattaa koristella jo edellisenä päivänä. Halkaise kekseistä paloja ja koristele kakku rennosti piparinpaloilla ja tomusokerilla.





1 kommentti:

  1. Casino site - Lucky Club Live Casino
    Casino website. All about Lucky Club Live Casino. Casino is one of the world's largest online and mobile gambling websites. They are located in 🎁 Bonus: Welcome Bonus Up to luckyclub.live €500💸 Min Deposit: €20💰 Min Withdrawal: €20 Rating: 3.5 · ‎Review by LuckyClub

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!