RUSINASOPPA
- 125 g rusinoita
- 7 dl vettä tai laimennettua mehua
- 3/4 dl sokeria
- 1 kanelitanko tai n. 1/2 tl kanelia
- 1/2 dl vettä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 2-2 1/2 rkl perunajauhoja
Pane kattilaan rusinat, vesi (tai mehu), sokeri ja kanelitanko tai kaneli. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes rusinat ovat pehmenneet.
Siirrä kattila liedeltä. Poista kanelitanko.
Sekoita vesi, sitruunanmehu ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana liemen joukkoon. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna, kunnes kiisseli muutaman kerran pulpahtaa. Kaada tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa riisipuuron kanssa.
Ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa jokaiselle lukijalle! <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!