Kokeiluun pääsis siis Myllyn parhaat uudet voitaikinataskut. Ne paistetaan ilman täytteitä, halkaistaan loppuun kypsänä ja täytetään mieleisellä täytteellä. Makuja saa varioitua suolaisesta makeaan, löydät vinkkejä erilaisiin täytteisiin Myllyn parhaan sivulta.
kuva täältä
KATKARAPUTÄYTE VOITAIKINATASKUILLE
Täytteen ohje on Kodin kuvalehden joulunumerosta vuodelta 2013.
Katkaraputahna:
- ½ punasipuli
- 250 g katkarapuja
- 2 tl sitruunamehua
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- noin 2 dl täysmajoneesia (tai puolet turkkilaista jogurttia ja puolet majoneesia)
- 1 tl (sormi)suolaa
- valko- tai mustapippuria myllystä
Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
Jos käytät pakastekatkarapuja, sulata ne hiljalleen jääkaapissa ja valuta ylimääräinen neste pois. Yhdistä sipulisilppu katkarapujen kanssa. Voit halutessasi hienontaa katkarapuja hieman veitsellä.
Sekoita joukkoon sitruunamehu ja tilli. Lisää sen verran majoneesia, että tahna on jämäkkää. Mausta muutamalla kierroksella suolaa ja pippuria myllystä.
Paista voitaikinataskut pakkauksen ohjeen mukaan. Itse puolitin taskut ennen paistamista, jotta sain tehtyä pienempiä suupaloja. Anna taskujen jäähtyä paistamisen jälkeen, halkaise ne ja täytä katkaraputäytteellä juuri ennen tarjoamista.
KYLMÄSAVULOHTA JA TILLISMETANAA
Tillismetanan ohje Kotivinkin Jouluherkut- lehdestä vuodelta 2012.
- ruisnappeja
- 1 pkt kylmäsavulohta
- 120 g smetanaa
- ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 2 tl sitruunan mehua
- ripaus mustapippuria ja suolaa
Koristeluun:
- punasipulia, tillinoksia ja mustapippuria
Lusikoi smetana ja lisää tilli kapeaan kulhoon ja aja ne tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.
Jaa tillismetana ruisnapeille ja asettele smetanan päälle kylmäsavulohiviipaleista leikattuja siivuja. Ripottele päälle punasipulisilppua ja koristele halutessasi tillillä. Rouhaise päälle hieman mustapippuria.
Noi oli niiiiiin hyviä :) Slurps!
VastaaPoistaTäytyy kyllä olla samaa mieltä, hyviä olivat. :)
Poista