Perinteisesti valmistan joka joulun alla valkosipulisinappi, jonka reseptin löydät blogistani täältä. Sitä menee lahjaksi iskälle, äitille ja isäpuolelle, kummeille ja kavereille. Kuulemma on hyvin maistunut. Sitä tein tänäkin vuonna jo alkuviikosta, mutta nyt tänään päätin vielä kokeilla uutta makuelämystä vanhan tutun rinnalle. Kokeiluun pääsi Soppa365-lehdestä löydetty (Ilta-Sanomien liitteenä ollut) appelsiini-konjakkisinappi.
Pahoittelut siitä, että tämän päivän luukku meni näin myöhäiselle. Tänään on riittänyt ohjelmaa: olen käynyt vara-paapallani kylässä, samalla piipahdin kotikotonani, olin ystäväni kanssa laulamassa kauneimpia joululauluja kirkossa, vietiin yhdelle kummilapselle jo joulupukin paketit perille ja lisäksi käytiin jonottamassa hullun pitkään Seinäjoen uusimman grillin jonossa. Ja kaiken tämän päälle olen hulluna paketoinut lahjoja. En edes tiedä montako lahjaa pakettiin meni tänään, ja huomenna urakka vielä jatkuu! Niin, ja tämähän oli jo kolmas päivä, kun lahjoja pakkasin... ;)
APPELSIINI-KONJAKKISINAPPI
2 dl sinappia
- 1 dl sinappijauhetta
- 1 dl sokeria
- ½ rkl perunajauhoja
- 1 dl kermaa
- ½ dl omenamehua
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 2 munaa
- ½ luomuappelsiinin kuori
- 4 rkl konjakkia
Sekoita sinappijauhe, sokeri ja perunajauhot keskenään.
Mittaa kerma, omenamehu ja viinietikka kattilaan. Vatkaa kananmunat nesteen joukkoon.
Lisää kuivat aineet siivilän läpi.
Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä, jotta kananmunat eivät ala kypsyä. Anna seoksen jäähtyä.
Raasta appelsiininkuori. Sekoita kuoriraaste ja konjakki sinappiin. Purkita ja anna maustua vähintään yksi vuorokausi.
Hyvää yötä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!