Glögi lämmittää ihanasti sisuskaluja, kun pakkanen paukkuu nurkissa. Tänä "talvena" niitä pakkasia on vielä saanut odotella, mutta jokunen glögilasillinen on joka tapauksessa tullut nautittua. Meidän tyttöjen iltaa varten valmistin puolukka-punaviiniglögiä, josta ei makeutta ja makua puuttunut.
PUOLUKKA-PUNAVIINIGLÖGI
4 annosta
- 4 dl punaviiniä
Mausteliemi:
- 5 dl puolukkamehua
- 2 dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 kanelitankoa
- 2 tähtianista
- 2 tl kardemumman siemeniä
Keitä ensin mausteliemi. Mittaa mehu, sokerit ja mausteet kattilaan. Keitä ilman kantta, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Siivilöi mausteet pois.
Kuumenna punaviini toisessa kattilassa kuumaksi. Älä kuumenna yli 70 asteen. Lisää mausteliemi kuumaan viiniin. Tarjoa juoma heti.
Siinä siis juomavinkkiä vaikka ensi viikonlopuksi, tai aattoillan lahjavalvojaisiin. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!