Ohje on siis Maku- lehdestä 07/2014.
PINJANSIEMENKEKSIT
- 1 1/2 dl sokeria
- 100 g voita
- 1 kpl munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 35 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (n. 1/2 dl raastettuna)
Päälle:
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 tl sormisuolaa
Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää seos rasva-sokerivaahtoon ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 5 mm:n levyksi.
Ota taikinasta (pyöreällä) muotilla keksejä. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
Paina pinjansiemeniä, timjaminlehtiä ja suolakiteitä kevyesti keksien päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes keksien pinta on hiukan ruskistunut.
Säilytä pinjansiemenpikkuleivät kannellisessa rasiassa jääkaapissa.
HUOM! Ainakin minun taikina oli niin murenevaa, että mun oli ihan pakko lisätä sinne noin reilu ruokalusikallinen kylmää vettä joukkoon. Vasta sitten sain muodostettua taikinasta pallon ja kaulittua sen. En tiedä, oliko minun kananmunani liian pieniä tätä taikinaa varten, vai miksi en heti saanut taikinasta helposti muokattavaa.
Siinä siis vuoden 2014 joulukalenterin luukku numero kakkosen sisältö, muista tulla taas huomenna katsomaan, mitä silloin paljastuu! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!