Se taatelimassa, jossa on kahvia, taatelia, sokeria ja voita saa kuolan valumaan suupielistä. Voisin melkeinpä syödä pelkästään sitä massaa ja jättää kakun leipomatta. ;) Tämän kakun vien tänään töihin, kun on mun vuoro kahvittaa työporukkaa huomisten synttäreideni "johdosta".
Toivottavasti maistuu!
KARPALO-TAATELIKAKKU
Noin 30 viipaletta
- 3 dl kahvijuomaa
- 2 dl sokeria
- 1 pkt (250 g) taatelia
- 200 g voita
- 2 munaa
- 100 g taloussuklaata
- 1 dl jäisiä karpaloita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1,5 litran vetoinen rengasvuoka.
Keitä taatelit pehmeiksi kattilassa kahvin ja sokerin kanssa. Lisää lopuksi rasva ja kiehauta.
Anna seoksen jäähtyä. Halutessasi voit hienontaa sen sauvasekoittimella soseeksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.
Sekoita karkeaksi rouhittu suklaa, jäiset karpalot ja muut kuivat aineet vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Minä vielä innostuin hieman kakkua koristelemaan, koska mulla pyörii tuolla sokerifondantteja, jotka pitäisi saada käytettyä ennenkuin ne kuivuu. Sekoittelin tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutetta, jonka valuttelin kakun päälle. Värjäsin valkoista sokerifondanttia vihreällä värillä ja leikkasin jotain lehdentapaisia niistä ja pyörittelin valkoisesta ja punaisesta sokerifondantista niiden seuraksi marjoja. Harmittelin, kun en omista mitään kivaa sprayta, jota olisin voinut vielä koristeiden päälle sumuttaa.
Menee kai se ilman sumutteitakin alas... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!