Ohje on Valion nettisivuilta.
RIISI-RUSINAVANUKAS
4 annosta
VUOKIEN POHJALLE
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1/2 dl Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
- 4 rkl rusinoita
RIISIPUUROSEOS
- 2 1/2 dl riisipuuroa
- 2 munaa
- 1 dl Valio kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Huuhtele uuninkestävät annosvuoat tai kahvikupit kylmällä vedellä.
Mittaa fariinisokeri ja appelsiinitäysmehu kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä muutama min, kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi.
Sekoita kylmään riisipuuroon munat, kerma ja vaniljasokeri. Jaa seos vuokiin.
Kypsennä annokset vesihauteessa n. 40 min tai kunnes hyytyvät. Anna jäähtyä.
Tarjoa kupeista heti tai kumoa halutessasi yön yli jäähtyneinä (irrota veitsellä varovasti reunoista ja kumoa lautasille).
VINKKI
* Halutessasi korvaa rusinat hienonnetuilla, kuivatuilla luumuilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.
* Voit ripotella rusinoiden tai muiden kuivattujen hedelmien joukkoon myös 1/2 rkl pähkinärouhetta per annos.
Hei, huomenna on jo aaton aatto, vähänkö mahtavaa! Hyvät yöt!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!