Yritin sitten eilen tehdä tarpeeksi ison satsin, mutta ei vielä purkkimäärä täyttynyt, eli vielä täytyy tänään keritä keitellä toinen erä. Tässä kuitenkin ohje, josta tulee kuusi tuollaista purkkia, eli semmoinen reilu litra.
VALKOSIPULISINAPPI
- 4dl sinappijauhetta
- 4dl sokeria
- 6dl laktoositonta maitoa (tai kermaa)
- 4 munaa
- 4 isoa valkosipulinkynttä
Laita sinappijauhe ja sokeri kattilaan ja sekoita. Lisää neste ja munat, vispaa huolella munien rakenne rikki ja massa tasaiseksi niin, että siihen ei jää klimppejä. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken aikaa. Purista sekaan kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita.
Sinappiainekset
Kannet kiehumassa
Ukko maistoi sinappia siinä vaiheessa, kun sitä purkitin, ja oli kuulemma stydimpää kuin habanerosinappi... o_O No ei kai sentään, samalla reseptillä olen tehnyt ennenkin, ja toki kotisinappi tujua on, mutta ei niin tujua etteikö sitä syödyksi saisi. Ja riittääpähän vähempi määrä kinkkusiivun kylkeen. :)
Nyt käyty vs-sinapin resepti tsekkaas taas niin voi jo ostaa ainekset. Pian kun jo tekee niin ehtii testata sinapin vaikkapa lihapulliin ennen joulun kinkkua :)
VastaaPoista