Tätä taikinaa ei tarvitse keittää eikä odotuttaa yön yli! Sen kuin vain suit sait sekoitetaan kaikki keskenään, ja ehkä vartin verran annetaan lepoa viileässä, niin taikina on helpompi käsitellä. Itselläni ei ainakaan tunnu koskaan olevan aikaa kahden päivän mittaiselle pipariprojektille, joten tämä ohje sopii ainakin itselle kuin nenä päähän! Ja mikä parasta, nämä toki myös maistuvat ihanalle! Ja ihan piparille maistuvat, vaikka mausteena ei ole kuin kardemummaa... Mä en tosin juuri kaupan pipareista piittaakaan, ainoastaan Annas- merkin ohkaiset piparit ovat mielestäni hyviä. Mutta kokeilkaas tätä reseptiä, niin yllätytte!
HETI TEHTÄVÄT PIPARIT
- 2 1/4dl sokeria
- 1½ munaa
- 200g voita sulatettuna
- ½dl siirappia
- 2½tl kardemummaa
- 1½tl soodaa
- 1½dl perunajauhoja
- 4½dl vehnäjauhoja
Ota taikinaa kerrallaan noin 1/4 ja kauli ohueksi levyksi. Ota haluamallasi piparimuotilla kuvioita ja siirrä lastalla leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa 6-10 minuuttia.
Huomioi, että taikina täytyy todellakin kaulita aika ohueksi, taikinassa olevan soodan vuoksi. Piparit paisuvat uunissa jonkin verran, joten älä laita kuvioita pellille aivan toisiinsa kiinni. Nauti vaikka mausteisen glögin tai kylmän maitolasin kera... <3
Ja näin joulukalenterin puolenvälin koittaessa ajattelin tehdä jotain, mitä en ole koskaan vielä blogissani tehnyt...Nimittäin paljastaa kuvan itsestäni! Tämä piparinpurija söi heti kerralla useamman piparin... :D
Mukavia leipomishetkiä kaikille!
Mäkään en oikeen piittaa kaupan pipareista, paitsi Tasangon :) Muutenki uppoo enemmän nää sun suolaaset herkut. Hyvä Timppi! -Marja
VastaaPoista