KARAMELLIPÄHKINÄT
Iso annos
- 3dl sokeria
- 1½tl kanelia
- 1½tl kardemummaa
- 3/4tl inkivääriä
- 3/4tl suolaa
- 300g manteleita
Sulata sokeri paistinpannulla. Lisää mausteet seokseen ja kaada mantelit pannulle. Nostele seosta kahdella puulastalla niin, että mantelit saavat kauttaaltaan tasaisen sokerikuorrutuksen.
Kumoa manteliseos leivinpaperin päälle kovettumaan. Irrota kovettuneet mantelit toisistaan. Tarjoa kahvipöydässä tai napostele sellaisenaan.
(Ohje Maku 6/2012)
Aineksrt valmiina touhuun. Siinä ei enää hirveesti etitä mitään, kun sokeri on sulaa.
No niiiiiin, pikkuhiljaa alkaa tapahtua. Mantelit sokeri- maustekylvyssä.
Lopputulos: kova levyllinen herrrrrkkua.
Oi! Parasta herkkua Keskiaikamarkkinoilla. Viime itsenäisyyspäivänä teimme noita omilla keskiaikaisilla linnanjuhlilla. Me teimme niin, että paahdettiin manteleita pannulla ja ripottelimme sokeria ja kanelia päälle :)!
VastaaPoista