KARJALANPIIRAKAT
Taikina:
- 1l vettä
- 125g voita
- 2rkl suolaa
- ½kg vehnäjauhoja
- 1kg ruisjauhoja
- 3l maitoa
- 6dl puuroriisiä
- 1½rkl suolaa
- 50-100g voita
- munia
Puuro valmiina piirakoita varten |
Lämmitä vesi lämpöiseksi. Lisää suola ja jauhot, lisää sitten voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota taikinasta kerrallaan noin 1/4 kerrallaan ja pyöritä pötkyläksi. Ota pötkylästä pieniä paloja, jotka taputtelet kakkusiksi. Kauli kakkuset ohkaiseksi pulikalla.
Täytä aina muutama "lätty" kerrallaan. Ota puuroa pienempään kulhoon ja sekoita yhden puurosatsin joukkoon aina yksi muna. Laita lätyn keskelle reilu ruokalusikallinen puuroa ja levitä sitä laajemmalle alueelle. Taita sivut keskemmälle ja rypytä. Nosta pellille, johon on huiskuteltu hieman ruisjauhoja.
Piirakat valmiina voikylpyyn! |
Mmmmmm...Silloin kun herkutellaan, herkutellaan kunnolla! Voita sen olla pitää! |
Ihania!!!!
VastaaPoistaIkäviä juttuja sulla myös ollut, luin uudemmankin postauksen.. Jospa blogissani olisi jotain mukavaa pientä uutista... ;)