HAUDUTETTU LEHTIKAALI
- 2kpl valkosipulinkynsiä
- öljyä paistamiseen
- 6kpl reilunkokoisia lehtikaalinlehtiä
- 1 porkkana
- 1dl vettä
- 1rkl balsamicoa
- suolaa ja pippuria myllystä
- (parmesaania tarjoiluun)
Huuhtele lehtikaali ja kuivaa lehdet pyyhkeellä painellen. Poista lehdistä paksut ruodit ja silppua lehdet suikaleiksi. Pese ja kuori porkkana. Vetele siitä kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella, poista kuoret ja pilko pieneksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää joukkoon valkosipuli. Kun valkosipuli on hieman pehmennyt, lisää vesi,lehtikaalisuikaleet ja porkkanalastut. Mausta balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Laita paistinpannun päälle kansi tai esim. lautanen ja anna hautua viitisen minuuttia. Poista kansi ja jatka hauduttamista, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Annostele lautasille ja raasta päälle halutessasi parmesaania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!