MUNKIT
Noin 20 kpl
- 25 g hiivaa
- 2½ dl maitoa
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- n.8 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl voisulaa
Paistamiseen:
- 1 l rypisiöljyä
Pinnalle:
- Siro- sokeria (tai tavallista hienoa sokeria)
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä voisula.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta pikkupullia. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.
Itse tykkään paistaa ennemmin rinkuloita kuin munkkeja, kuitenkin teen aina kumpiakin.
Munkkia ja simaa, täydellinen makuyhdistelmä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!