KOSKENLASKIJAMAKARONILAATIKKO
- 1pss tummaa makaronia
- 400g naudan jauhelihaa
- 1 iso keltasipuli
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 1rkl jauhelihamaustetta
- 1tl paprikajauhetta
- 9dl vettä
- reilu 2/3pkt Koskenlaskijaa
- lihaliemifonduekuutio tai lihaliemikuutio
- kirsikkatomaatteja, paprikaa tmv.
Keitä makaronit lähes kypsiksi runsaassa, suolatussa vedessä. Valuta vesi pois. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha, lisää sipulit ja paista vielä hetki. Mausta jauhelihamausteella ja paprikajauheella. Sekoita jauheliha ja makaronit keskenään sekaisin. Kuumenna kattilassa 9dl vettä, ja liuota sinne lihaliemifonduekuutio tai normaali lihaliemikuutio. Pilko mukaan noin 2/3pkt Koskenlaskijaa (Valion ohjeessa laitetaan litra vettä ja koko juusto, mutta se juusto ei yksinkertaisesti kaikki sula sinne vaikka kuinka yrittäisi, siksi ei kannata laittaa koko pakettia). Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto on sulanut veteen. Kaasa juustovesi makaroni-jauhelihaseoksen päälle. Halkaise päälle kirsikkatomaatteja tai pilko päälle paprikaa. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
Enjoy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!