KOOKOS-RAPARPERI-MARENKIPIIRAKKA
Pohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 150 g voita (Maku- lehden ohjeessa margariinia)
- 2 rkl vettä
- 600 g raparperia
- 1 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 rkl perunajauhoja
- 1/2 dl kookoshiutaleita
Päälle:
- 4 kpl valkuaista
- 2 dl sokeria
Nypi jauhot, sokeri ja rasva muruseokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Esipaista piiraspohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen.
Huuhtele raparperinvarret ja kuori ne tarvittaessa ohuesti. Leikkaa raparperit paloiksi ja kumoa ne kattilaan. Lisää sokeri ja kaneli. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja lisää raparperikeitokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna seoksen pulpahtaa ja siirrä sivuun. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja kaada täyte esipaistetulle piiraspohjalle.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenki kookos-raparperipiiraan päälle ja paista 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä.
Tuohon pellilliseen tein annoksen muistaakseni puolitoistakertaisena, vähän naftiksi meinasi jäädä. Jos haluat paksumman pohjan, tuplaa ohje kokonaista uunipeltiä varten.
Oikein mukavaa viikon alkua kaikille, ja hyvää lomaa meille kaikille joilla sitä on! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!