KANELI-INKIVÄÄRIPULLAKORPUT
10 annosta
- 1 iso pullapitko (500-600 g)
Voiteluun:
- 100 g voita sulatettuna
Kaneli-inkiväärisokeri
- 1½dl ruokokidesokeria
- 1 tl kanelia
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 2 limetin hienoksi raastettu kuori
Leikkaa pullapitko ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
Yhdistä makusokerin ainekset.
Voitele pullaviipaleet voisulalla. Ripottele päälle makusokeria.
Paahda pullakorppuja 125- asteisen uunin keskitasolla noin 1½- 2 tuntia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä. Tarkkaile uunia, jotta korput eivät saa liikaa väriä.
Sammuta uuni ja kuivata korppuja vielä hetki jälkilämmössä uuninluukku raollaan. Jäähdytä ritilällä.
Säilytä korput ilmatiiviissä purkissa, jotta ne pysyvät rapeina.
Pullaviipaleet menossa uuniin
Sellaisen poikkeuksen tein reseptiin, että voitelin viipaleet kumminkin puolin voilla ja ripottelin siis myös sokeria kumminkin puolin. Käänsin myös pullaviipaleet reilu puolituntia ennen paistamisen loppumista, jotta toinenkin puoli sai vähän väriä.
Siitä vaan tekemään, vielä kerkeet pyöräyttää näitä iltapäiväkahvin seuraksi... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!