Nyt ei kuitenkaan postailla grilliruoasta, vaan kaikkien hävikkiruokien kuninkaasta; köyhistä ritareista. Oi nam. Jos kaapista löytyy jo hieman kuivahtanut pala vaaleaa leipää, pullapitkoa tai vaikka korvapuusteja, kannattaa ne ehdottomasti hyödyntää hävikistä herkuksi.
Tällä kertaa hieman tuunasin perusversiota näistä, ja niistä syntyikin nyt banoffee ritareita. Lue eteenpäin, niin ymmärrät miksi!
BANOFFEE RITARIT
Kostutukseen:
- 3 dl maitoa
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus kanelia
Paistamiseen:
- pullasiivuja syöjien määrän mukaan, noin 2/hlö
- voita
Kinuski:
- 2 dl kermaa
- 2 dl fariinisokeria
Tarjoiluun:
- banaania
- kermavaahtoa
Sekoita maito, muna ja mausteet hyvin keskenään. Kasta pullasiivut munamaidossa ja paista voissa pannulla kullanruskeiksi. Keitä kinuski: laita kattilaan kerma ja sokeri ja anna kiehua noin 15- 20 minuuttia. Kinuskin pitäisi kuplia koko ajan, mutta ei kiehua ihan täysillä.
Kokoa annos: laita lautaselle pullasiivu ja valuta sen päälle reilusti kinuskia. Siivuta banaani ja laita banaaninpaloja kinuskin päälle. Vaahdota kerma ja annostele banaanien päälle. Ripsauta halutessasi päälle vielä hieman kanelia.
Voilà!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!