Se siitä, mutta seuraava snack oli se Elviksen suosikki. Paitsi, että mun versiosta puuttuu vielä pekoni. Sanotaan, että Elviksen yks lemppari snackesta oli siis paistettu leipä, jossa oli välissä maapähkinävoita, banaania ja pekonia. Pekonit jäi kauppaan, mutta hyvää leipä oli näinkin. Kokeilin tämän jälkeen vielä version, mihin ripsautin kaneliakin banaanien päälle ja se toi kivan twistin leipään. Leipä olis tietty pitäny paistaa vielä rasvassa pannulla, mutta vähän oli pakko säästellä kaloreissa tällä kertaa. :D
Elviksen banaani-maapähkinävoileipä
- 2 palaa vaaleaa (paahto)leipää
- kermaista maapähkinävoita
- 1 kypsä banaani
- (voita paistamiseen)
Paahda leivät paahtimessa. Voitele palat maapähkinävoilla. Pilko banaani tai muussaa se ja laita banaani toiselle leivälle. Paina toinen leipä kanneksi ja syö.
Googlailin tuossa vielä tuota reseptiä, ja ainakin Nigella Lawsonkin on tehnyt tätä leipää ilman pekonia. Ehkä se siis ei ollut niin iso synti. :) Tosin, suolaisen ja makean liitto on tunnetusti hyvää, joten täytyy ehkä testata leipä vielä pekoninkin kera.
Nyt täytyy alkaa orientoitumaan uuteen työviikkoon, hyvää viikon alkua siis kaikille!
Eväsleiväksi huomenna? Tai ehkä mieluummin otan tavallisen juustoruisleivän tai parin. Pitää kokeilla tuota Vappu piknikillä :)!
VastaaPoista