Sienistä on ihanaa tehdä keittoa, joka lämmittää alkusyksyn pimenevissä illoissa. Ja sienikeittoa yksinkertaisempaa ruokaa ei kovin montaa ole! Jos kaapista olisi löytynyt, olisin lorauttanut tähän vielä tilkan sherryä, mutta tällä kertaa täytyi tyytyä ei-niin- luksusversioon tästä ihanasta keitosta.
HERKKUTATTIKEITTO
- noin 200 g herkkutatteja
- 1 sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 6 dl kasvislientä
- 4 dl (ruoka)kermaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- (suolaa)
- pippuria
- (timjamia)
- öljyä/voita
Puhdista ja pilko herkkutatit. Kuori ja silppua sipulit. Valmista kasvisliemi. Kuumenna rasva paistinpannussa ja laita sienet pannulle. Paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää sipulit ja kuullota muutama minuutti. Jos haluat keitosta sakeampaa, lisää vehnäjauhot tässä vaiheessa sieni-sipuliseokseen ja pyörittele niitä pannulla muutama minuutti. Lisää kasvisliemi parissa erässä ja anna kiehahtaa. Lisää kerma, älä enää kuumenna kiehuvaksi.
Maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla sekä rouhi pippuria. Jos haluat, sekoita joukkoon makusi mukaan tuoretta timjamia.
Tarjoa keitto hyvän vaalean leivän kanssa.
Lopuista sienistä pyöräytimme iltapalaksi oikein herkkuleivät... :P Leipäsiivun päällä siis voissa paistettuja, siivutettuja herkkutatteja ja sipulia, maustettuna sormisuolalla ja pippurilla. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!