Mutta sitten itse asiaan. Arabikansan suosiossa on tämä ruoka, jota tein tuossa joskus keväällä. Tai no, ei tätä ekaa kertaa meillä tehty, couscous on kyllä meillä ihan vakkarivieras, mutta yhtään ainutta reseptiä siihen liittyen ei blogissa kuitenkaan ole ollut. Tehdään siis asiaan korjaus. :) Couscous tai suomalaisemmin kuskus on berberikansojen ruokaa, josta se on levinnyt joka puolelle maailmaa. Se on mukavaa syötävää, koska se ei tunnu niin kamalan täyttävältä kuten esimerkiksi pasta tuntuu. Maustamistahan se aina kovasti vaatii vaatimattoman makunsa vuoksi, mutta hyvä lisäke monelle ruoalle. Tässä tämänkertainen versio.
KASVISCOUSCOUS (neljälle)
- 4dl vettä
- 4dl couscousia
- 1rkl öljyä
- 1tl suolaa
Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää couscous ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla ennen tarjoilua.
Lisäksi:
- kirsikkatomaatteja
- fetaa öljyssä
- kalamataoliiveja
- lehtipersiljaa
- korianteria
- pippuria myllystä
- (Herbamarea)
Halkaise kirsikkatomaatit. Poista kalamataoliiveista tarvittaessa kivet. Pilko persilja ja korianteri. Lisää kaikki ainekset couscousin joukkoon ja valuta joukkoon hieman fetapurkin öljyä. Mausta pippurilla ja halutessani Herbamarella.
Me syötiin tällä kertaa tätä kanan kanssa. Kanaan otin ensin värin pannulla, jonka jälkeen siirsin ne uunivuokaan ja kaadoin keittämäni kastikkeen päälle. Kastikkeena oli ihan perus kermakastiketta, jonka maustoin hieman tomaattipyreellä ja paprikajauheella. Myös sipulia pilkoin kastikkeeseen.
Ja hyvältä maistui!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!