Kanakormaa tehdään meillä usein, ja joskus sen seurana on kaupan naanleipää, joskus itse tehtyä. Tässä ohje omatekoiseen naanleipään, kyllähän se kaupan tavaran voittaa sata-nolla.
NAANLEIPÄ (n.12kpl)
- 2dl turkkilaista jogurttia
- 2dl maitoa
- 25g hiivaa
- 1tl suolaa
- 2tl sokeria
- n.6-7dl vehnäjauhoja
- 50g voita sulana
Lämmitä jogurtti ja maito yhdessä kädenlämpöiseksi ja liota sinne hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi voisula. Peitä kulho ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kun taikina on kohonnut, jaa se noin 12 osaan ja kauli palat soikion muotoisiksi. Laita pellille ja paista 275 asteessa noin 5-7 minuuttia. Voitele leivät uunista tullessa (valkosipuli)voisulalla.
Mulla on siis tuossa kuvassa ylimmissä leivissä käytetty voisulaa, johon olin sekoittanut valkosipulia sekaan. Alimmissa on käytetty pelkkää voisulaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos paljon kommentistasi!