LEMON POSSET
- 5dl kuohukermaa
- vajaa 2dl sokeria
- 1 1/4dl sitruunanmehua
Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen ja anna sitten kiehua kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota sitten kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon sitruunamehu. Sekoita ja kaada sitten laseihin. Laita päälle tuorekelmua ja laita jääkaappiin asettumaan vähintään kolmeksi tunniksi.
Siis tämä oli I-H-A-N-A-A! Samaan aikaan tosi kirpsakkaa ja tosi makeaa! Seuraavaksi täytyy varioida tätä ja kokeilla raparperi possetia, sillä raparperi on yksi minun lemppari raaka-aineista, ja sitäkin onneksi pakastimesta löytyy... :)
Kirpsakkaa viikon alkua kaikille lukijoille!
Onko toi semmosta hyytynyttä vai paksuhkoa kermaa? Vai minkälaista? :D
VastaaPoistaSe on Iina semmosta kohtuu litkumaista, siis että en ainakaan menis lasia kääntämään väärinpäin. :D Ei kuitenkaan niin ohutta kuin kerma suoraan purkista, kyllä tämä silti oli ihan lusikoitavaa. Mäkin ehkä kuvittelin tästä tulevan vielä enemmän vanukasmainen, mutta kuvittelen kyllä, että tällaista sen koostumukseltaan pitikin olla... :)
Poista